Circlesongs

Circlesongs zijn liedjes die ontstaan in het moment. Bobby McFerrin (don’t worry, be happy) is de bedenker van deze improvisatievorm. Circlesongs hebben een eenvoudige structuur, en zijn makkelijk aan te leren. Als je de techniek beheerst, kan je met iedereen overal een lied maken zonder enig probleem. Je hebt geen bladmuziek nodig, geen instrumenten anders dan onze eigen stemmen. Het werkt voor grote groepen en er zijn vormen te bedenken waarmee je moeiteloos een duet zingt met iemand die voorhanden is en er zin in heeft. En alle mogelijkheden daartussenin.

Je kunt ons inhuren als koor, of als privégroep om een dag te komen werken met circlesongs. Neem even contact op voor meer informatie.

Wil je weten hoe een circlesong wordt gemaakt: http://bobbymcferrin.com/sing-and-play-with-bobby/

1reactie

  1. Dag, wij zijn een groep van 5 vrouwen dat maandelijks bijeen komt om te zingeni. Hier en daar een uitstapje om eens anders met onze samenzang bezig te zijn. Circlesongs zingen heb ik ooit gedaan en ik zou het leuk vinden dat met ons quintet te doen. Daarom ben ik via Google op zoek naar mensen die ons mogelijk een workshop kunnen aanbieden. Wat is mogelijk? We zingen doorgaans in de omgeving van Utrecht.