De Haagse Stembevrijders | Bevrijd je stem: stembevrijden is geluid geven aan wat er op dat moment in jou leeft.

Soulwork?

Working on your soul, sounds silly. Your soul is great as it is. Always. We work to keep the path to the soul clean. This way you can reach inward. To give love to yourself and others, to be creative and to feel and use your inner strenght. Singing is a great broom for cleaning your path. We provide lovely exercises to reach your inner voice.  You can also just have a lot of fun in our circelsong groups. Come and join us!

09. January 2014
Reactie plaatsen

Geluk

Succes is niet de sleutel tot geluk.
Geluk is de sleutel tot succes.
Succes is houden van wat je doet.

Bovenstaande gedachte van Albert Schweitzer kwam ik tegen op de dagelijkse gedachte. Een bron van inspiratie voor de dag. Soms. Meestal lees ik hem en vergeet onmiddellijk weer wat er stond. Deze bleef even hangen. Vooral ook omdat ik er over na moet denken. Is dit waar? Waar ik als eerste aan bleef hangen was “succes is houden van wat je doet”. Dat resoneert. Vooral dat laatste, houden van wat ik doe. Ik hou enorm van wat ik doe. Het werk als stembevrijder komt meteen bovendrijven bij die gedachte. Waarschijnlijk vooral vanwege het woord succes. Want, succesvol zijn Verder lezen →

23. December 2013
Reactie plaatsen

Lied van de ziel verplaatst naar De Grote Pyr

Ach, wat hebben we genoten van de tijd in de Vredeskapel. En ook: ach, wat hebben we getwijfeld over de Vredeskapel. Nu is dan de beslissing gevallen. We gaan definitief muziek maken in onze eigen sfeervolle ruimte in de Pyr. Mijn moeder zou zeggen: Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan. En zo is het. Komen en gaan, gaan en komen. Ze zijn er allebei. Groot voordeel is dat onze eigen ruimte vertrouwd is, geen gesleep meer met instrumenten, niet langer bezig zijn met de ruimte vanaf half zes…. Nadeel is natuurlijk dat we de prachtige akoestiek van de Kapel zullen missen. Voordeel is ook, dat, al zijn we maar met vijftien mensen, het knus en warm is. En wat wil je nog meer, bij het zingen van die prachtige liederen? Het is goed, we gaan ervoor. En we zien jullie graag komen, met dertig mens sterk! Vrijdag de 25ste, aanmelden gewenst, voor je het weet zitten we vol.

17. October 2013
Reactie plaatsen

Kennismaken met circlesongs bij de HSB

In augustus waren we onze droom aan het waarmaken in Omega Centre, New York. Daar hebben we een week lang gezongen met Bobby McFerrin, Rhiannon, Dave Worm en nog wat andere leraren uit circlesongland. Wat een rijkdom! Elke dag weer oefenen, nieuwe manieren leren om te improviseren en vooral Verder lezen →

01. October 2013
Reactie plaatsen

Weekend worskhop Vrouw en Stem 5 en 6 oktober

Op 5 en 6 oktober gaan de Haagse Stembevrijders met een groep vrouwen een weekend werken met stem. Gaan mensen over je grenzen? Wil je eens lekker vrijuit zingen? Iets onderzoeken? Samen  vrij zingen met vriendinnen? Dan is deze workshop echt iets voor jou! Natuurlijk brengen we onze nieuwe ervaringen in vanuit de workshop bij Bobby Mc Ferrin en Rhiannon, twee geweldige improvisatie zangers.

Twijfel je nog en wil je meer weten, kom dan naar de gratis avond om te proeven van wat we allemaal te bieden hebben op 19 september om 19.30 op onze locatie in Den Haag. De grote Pyr.

 

03. September 2013
Reactie plaatsen

leuk leuk leuk, allemaal nieuwe initiatieven

Heerlijk, wat kan ik daar toch van genieten. Een nieuwe planning maken voor de tweede helft van het jaar. Wat hebben we weer allemaal voor leuks in petto voor onze klanten! En wat gaan we zelf allemaal weer leuke nieuwe dingen leren! Het leven is een feest. Zo heette de maskergroep waar Joyce en ik een aantal jaren bij aangesloten waren. Met een troep traden wij op op festivals en straattheaterdagen. Als een stoet bijzondere wezens trokken we door het land. En een plezier dat dat gaf! Maar ja, zoals met alles waar je geen aandacht aan geeft, hield deze doldwaze  troep uiteindelijk op te bestaan. Rest ons nog de prachtige kunswerken, de  maskers, waar we met zoveel plezier de verschillende archetypes mee uitbeeldden. Zouden we daar niet iets mee kunnen doen met……..stembevrijden?! En ja, Joyce onderzocht het en kwam tot de conclusie dat de maskers een prachtige ingang vormen tot zingen. En zo werd een “oude” nieuwe werkvorm geboren. Eindeloos speelden en improviseerden wij zelf er op los met de maskers, dus aan oefeningen geen gebrek. Prachtig hoe onze kwaliteiten en al die eindeloze uitprobeersels altijd weer te pas komen en wat heerlijk dat wij toch altijd weer open kunnen staan voor nieuwe manieren om onze klanten tot zingen te brengen. Zo gaan we een heel weekend aan de slag met maskers, tarot en vrouwen op een wel heel bijzondere plek. Het voormalig vrouwenklooster Samaya, waar in lichtheid werd gemediteerd en geleerd is nu open voor ons allemaal.  Zoals de mensen van Samaya het zien betekent samaya ontmoeten in verbinding met jezelf en de ander. Een omgeving  die inspireert om bewust te zijn: dat is de missie van Samaya. Een omgeving van schoonheid, lichtheid, ruimte en rust. Hoe heerlijk om op zo’n plek te mogen werken! Moge er vele vrouwen geïnspireerd raken en 5 en 6 oktober naar onze workshops komen!

26. June 2013
Reactie plaatsen

Overwin je angst

Aanstaande donderdag alweer onze laatste cursus Zing je los voor de zomervakantie. We horen soms van mensen dat ze er al twee jaar tegen aan zaten te hikken om te komen. Zoooo blij zijn ze dan dat ze de stap hebben gezet! We realiseren ons soms niet hoe groot de stap kan zijn voor mensen om hun mond open te durven doen. Of dat nu is om te zingen, te praten, te reageren of alleen al te laten merken dat ze er ook zijn! Een mooie oefening is altijd weer  het namen zingen. Onze naam is zó verbonden met wie we zijn en er komt dan ook vaak heel veel “mee” met de naam. Laatst nog, zongen we met een groep ouderen in een verzorgingshuis, waar één van de dames plots verdrietig werd en niet langer haar naam wilde zingen. Ze vertelde dat ze haar naam had veranderd toen ze in het huis werd opgenomen. Er zaten zoveel akelige herinneringen aan haar “oude” naam, dat ze – 85 jaar oud – een nieuwe naam-start wilde maken. Toch kwam hij boven, haar eigen naam, gegeven door haar ouders. Samen met dat rotgevoel dus. Het was troostend en openend om daar in de groep met de andere ouderen over te praten. Nog niet eerder had ze dat gedurfd. De dames noemen elkaar zoals gebruikelijk in instellingen, bij hun achternaam. Hoe is het met jouw naam? Hoe vaak hoor je die eigenlijk? En heb je wel eens geprobeerd hem een paar keer achterelkaar te zeggen? Te zingen? Overwin je schroom, zet die stap en kom nog voor de zomer zodat je lekker los de zomer in kan!

18. May 2013
Reactie plaatsen

Moederdag

Om me heen lacht iedereen me uit, maar ik hou van Moederdag! Dwars door alle gladde reclameboodschappen heen voel ik namelijk de liefde. De liefde en de aandacht voor de moeder. Ik denk aan het feit dat ik moeder ben geworden en wat dat voor mij betekent en hoe ik daardoor ben gegroeid. Ik denk aan mijn  eigen moeder en aan mijn oma. En ik zing het grote moeder lied.

we are women  on a journey ,singing now as one

remembering the ancient ways

of women and their wisdom

of women and their wisdom

Het kan me niks schelen dat iedereen met gek vind, ik hoop gewoon op een ontbijt op bed zondag en ik zing!

Joyce

08. May 2013
Reactie plaatsen

zing je los

Tja, hoe aantrekkelijk is het om je LOS te zingen? Blijkbaar heel erg, want we kregen voor deze workshop meteen een aantal aanmeldingen. De eerste avond is achter de rug, de eerste privésessie ook, en er valt weer veel te halen, voor zowel de deelnemers als voor ons. Wat kan ik er toch van genieten om die stemmen en bijbehorende mensen (ja, zo en niet andersom) te horen en zien ontluiken. Het zoeken, het zuchten, het loslaten van ideeën…… Verder lezen →

27. March 2013
Reactie plaatsen

JE PIJN ZINGEN

Gisteren gaf ik de workshop Zing je pijn.  Altijd weer ben ik blij deze workshop te mogen geven en te zijn met mensen die zo moedig zijn hun pijn te komen zingen. Mijn eigen pijn laat zich dan ook weer voelen en bezingen. Misschien klinkt dat gek, eng of heftig. Toch is het zó ruimtescheppend om daar bij te komen en bij te blijven. Verder lezen →

21. February 2013
Reactie plaatsen

← oudere berichten