De stoel van klank

De stoel van klank is opgezet met behulp van subsidie van de gemeente Den Haag. We zijn met de stoel onder onze arm, instrumenten en goede bedoelingen in 2015 op bezoek geweest bij ouderen die eenzaam, soms dementerend, erg blij waren met onze bezoeken. Nu deze subsidie niet meer wordt verstrekt, zijn wij in te huren om langs te komen met de stoel. Ook is de stoel van klank regelmatig te vinden in huize Aelbrecht van Beijeren, waar afwisselend met de mensen wordt gezongen op een stembevrijde manier, of de stoel van klank wordt aangeboden.

Inmiddels hebben wij twee groepen vrijwilligers opgeleid, die aan de slag zijn in verzorgings- en verpleeghuizen in Den Haag en Nijmegen.

Momenteel geven wij een opleiding aan het personeel in verpleeghuis de Lozerhof van de Saffiergroep.

Ook in privé-sessies in de grote Pyr of bij de mensen thuis kunnen ouderen kennismaken met en genieten van

– het geluid van klankschalen, gong en andere helende instrumenten, terwijl de oudere heerlijk ligt  op een schapenvachtje in een relaxstoel of op een matrasje
– de subtiele aanraking van een stembevrijder door haar stem en haar  handen

De sessies duren een uur of een gedeelte daarvan, afhankelijk wat iemand aankan. De oudere in kwestie krijgt alle aandacht. De trilling van stem en klankschalen maken dat alles in het lichaam in trilling gebracht kan worden. Het aanraken van handen, voeten en hoofd wordt als zeer prettig ervaren. Na een sessie is iemand volkomen ontspannen en neemt  deze diepe ontspanning nog een tijdje mee.

waar          : De Grote Pyr, Waldeck Pyrmontkade 116, Den Haag
wanneer  : Op afspraak: bel Conny 0651643006 of Joyce 0623369854
kosten      : € 65,- per sessie van een uur

Heb je een ouder of familielid dat slecht ter been is, komen Joyce en Conny  eventueel ook bij diegene thuis met de stoel van klank. Instrumenten en stoel komen mee. Kosten in overleg.