Gek gevoel dat we al weer 8 jaar werken als Haagse Stembevrijders. Wat hebben we een stappen gemaakt! Van een beetje onwennig beginnen met cliënten, werken met ouderen en nu een heuse opleiding voor vrijwilligers in ons project Dichtbij. Deze vrijwilligers gaan met ouderen werken op de door ons ingezette manier. Met aanraken, klankschalen en andere kleine instrumenten krijgen de ouderen een persoonlijke sessie. We zijn getroffen door de intensiteit van de deelnemers aan ons project. Trots en dankbaar zijn we ook. De gemeente Den Haag, Fonds 1818 en het Oranje Fonds zien ook de waarde van ons werk. Geweldig is dat.

We maken met onze klankconcerten en nu ook de sounds healings een stap naar helend zingen. Zingen voor mensen naast het zingen met mensen. De eerste mensen hebben ons al gevonden. Een jonge vrouw met examenstress kwam langs en gaf aan dat zij na een sessie voor het eerst een leeg hoofd had.

We genieten enorm van alle dingen die op ons pad komen.  Weet je welkom als je een tijdje met ons mee wilt lopen!

Bijvoorbeeld door mee te gaan met onze Zalige Zomerweek in Holten van 15 tot en met 21 juni.

Wij van de Haagse Stembevrijders  organiseren  happenings waar we zelf  aan mee zouden willen doen. Deze zalige zomerweek is daar een voorbeeld van. Een mix van bij elkaar zijn, muziek maken, lekker eten en vrije tijd om in de natuur tot een stuk bezinning te komen is volgens ons een geweldig recept.

Stel je voor, op een ochtend word je wakker van de zon op je gezicht met een vogelconcert.  Je staat op en je bent midden in het bos. Als je bent aangekleed en hebt ontbeten wordt je uitgenodigd voor een meditatie. Daarna maak je kennis met een eenvoudige manier om in een groep te zingen waar je geen zangervaring voor hoeft te hebben. Elke dag leer je een nieuw instrument kennen, we beginnen met de windgong. Na de lunch is er veel tijd voor jezelf om te wandelen of gewoon in het bos te zitten. In de namiddag delen we onze ervaringen.  Na het eten is er een heerlijk klankconcert .

We hopen dat jij zin krijgt in onze Zalige Zomerweek. Wij in elk geval wel!

Graag tot ziens in Holten.