Stembevrijden

Hoewel het woord stembevrijden zo langzamerhand wat meer bekendheid krijgt, zijn er ook altijd nog mensen die zich afvragen wat stembevrijden inhoudt.

Eenvoudig gezegd gaat het over je laten horen met precies dát wat er in je leeft. Een stembevrijdsessie gaat dan ook vaak over gevoelens. Wat is er op dit moment voelbaar in jou? Waar voel je dat? Kun je er geluid aan geven? Voor veel mensen is dat best lastig. Geluid geven aan woede is misschien nog wel te doen, maar hoe geef je geluid aan ontspanning, of spanning? Samen met Joyce (in Den Haag) of Conny (in Holten) ga je nieuwsgierig op onderzoek uit. Er is geen goed en er is geen fout. Er is. En dat is moeilijk genoeg!

Als je jezelf  beter wilt leren kennen, je jezelf (wat meer) wilt laten horen en inzicht wil krijgen in wat er zich zoal in je afspeelt en hoe je daar mee om kunt gaan, of als je een groot verlangen hebt om te zingen, maar niet durft,  dan ben je toe aan een sessie of een traject stembevrijden.

Bij een sessie of een traject werken we met de vraag waar je op dat moment mee komt. Vraag je je af wat voor soort vraag dat zou kunnen zijn? Een paar voorbeelden van vragen waar we mee werken zijn:

  • hoe kan ik vrijer leren zingen/spreken, ook in stress situaties
  • Wat kan ik doen om mensen naar me te laten luisteren?
  • Hoe kom ik van mijn verkrampte keel af als ik zing of spreek?
  • Hoe kan ik me beter leren uiten?
  • Ik voel zo weinig, wat kan ik doen om meer te leren voelen?

Een introductiesessie stembevrijden is bedoeld om te ervaren of stembevrijden iets voor jou is, en of jij met degene die met je werkt een ‘klik’ hebt.

Stembevrijdsessies kunnen best therapeutisch van aard zijn, dus is het fijn als degene die jou begeleidt je volledige vertrouwen heeft.

Een sessie duurt een uur en kost € 75,- exc. 21% BTW.

Als het je bevalt, kan je overwegen om een traject te doen. Je komt dan zeven keer een uur voor een sessie, op momenten die jou passen. Tussendoor krijg je oefeningen mee voor thuis, of kleine opdrachten. Ook vragen wij je vóór iedere sessie een klein verslagje te maken, zodat je zicht krijgt op je leervraag en alles wat zich daar in aandient.

De sessies zijn met tussenpozen die voor jou prettig zijn.

We werken met een oude soefiemeditatie, de latifa, die onze leidraad is. De thema’s aanvaarden, verlangen, hoop, vertrouwen, loslaten, liefde en de vrije wil, zijn dan ook de thema’s van waaruit we je vraag benaderen in de zeven sessies.

De kosten voor een traject van zeven sessies zijn € 525,- privé-tarief.

Je kunt hiervoor terecht bij Joyce. Voor een afspraak mail je haar j.weber@planet.nl of bel je haar 0623369854.

Wil je twee dagen achter elkaar werken met je vraag, dan kun je terecht bij Conny in Holten. Zij werkt met verschillende werkvormen en maakt een programma voor jou op maat. Een mini-retraite in Holten in herberg de Dieken (dedieken.nl).

Kosten: € 350,- ex.BTW 21%